maanantai 5. maaliskuuta 2012

Oma koti kullan kallis

Hei ja hyvää maaliskuun alkua!! Kevät tulee kohisten...

Tänään minut kuitenkin sai kirjoittamaan raivo, no oikeammin oikeastaan Elloksen kilpailu, jossa voi voittaa 500euron lahjakortin kyseiseen firmaan. Kilpailussa ladataan oma kuva/kuvia kodista ja sitten kanssaihmiset saavat äänestää niitä ja eniten ääniä kerännyt voittaa. Mukava kilpailu sinänsä. Ihmiset saavat kuitenkin tehtyä tuosta kilpailusta toisten kotien mollaus-kilpailun, jossa kotien "pyhyyttä" ei kunnioiteta!

Itselleni koti on hyvin tärkeä ja lähestulkoon pyhä paikka. Kotini on myös valtaväestöön verraten hieman erilainen, minulle kuitenkin se tärkein. Osallistuin itsekin tuohon kyseiseen kilpailuun kollaasi-kuvalla ja parilla muulla. Kollaasi-kuvaani oli kommentoitu sanalla pääsiäinen...kö? Tuo nyt on sinänsä pientä, mutta ei tuo nyt mielestäni positiivissävytteinen kommenttikaan ole. Vai? Ja tuo oli hyvin vähäistä verrattuna muiden saamiin negatiivisiin kommentteihin, joissa mennään mielestäni jopa henkilökohtaisuuksiin saakka.

Jos jollakulla on ongelma sen kanssa, että kotini on värikäs ja mielestäni hyvin persoonallinen niin pitäisi tiedon itsellään ja ohittaisi kuvan sanomatta sanaakaan. En itsekään lähde mollaamaan sisustuslehtien kopio-koteja, joissa valkoisuus (lue steriilisyys) on valloillaan ja persoonallisuutta saa hakea kaukaa!!! Voin tässä näin sanoa, mutta en kirjoittaisi kenenkään kodin kuvan kohdalle tätä, sillä mielestäni se olisi moukkamaista, typerää ja lapsellista.

Ymmärrän, että se joka leikkiin lähtee, se leikin kestäköön! Näinhän se on. Ihmettelen kuitenkin muiden ihmisten viitseliäisyyttä kommentoida toisten koteja, joka edelleen on yleensä ihmiselle tärkeä ja henkilökohtainen tila, negatiiviseen sävyyn. He viitsivät kirjoittaa kommentin, laittaa nimen sekä sähköpostiosoitteen. Kommentointi vaatii vaivaa! Tietenkin kommentointi on helppoa, kun voi kätkeytyä nimimerkin taakse.

Onko kyse kateudesta, ajattelemattomuudesta, ylimielisyydestä vai mistä? En tiedä. Mielestäni kuitenkin kotien sisustamisessa vallitsee sama sääntö kuin muussakin elämässä: antaa kaikkien kukkien kukkia! Se ei ole keneltäkään pois, jos haluan täyttää kotini väreillä, se ei ole keneltäkään pois, jos osallistun omalla kodillani kilpailuun!

Miettikää kaksi kertaa ennen kuin kommentoitte toisten kotia, oma koti kullan kallis!

Ja nyt sisustamaan kotia kohti kevättä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Powered By Blogger