torstai 29. maaliskuuta 2012

Herrasmiehiä ja herrasmiehiä!

Hei vaan!

Olen tässä jo pitemmän aikaa pohdiskellut aihetta herrasmiehet. Nyt vihdoin päätin avautua tästä mielenkiintoisesta aiheesta. Olen törmännyt tämän vuoden puolella pariin erilaiseen herrasmiestyyppiin, joista toinen on aito ja toinen feikki. Nämä kyseiset herrasmiehet eivät ole olleet herrasmiehiä henkilökohtaisesti minulle vaan olen seurannut tilanteita sivusta.

Puhutaanpa ensin feikki-herrasmiehen stereotypiasta. Tämä herrasmies on mies, jolle herrasmiesmäinen tyyli on täysin päälleliimattua ja opeteltua. Feikki-herrasmies osaa herrasmiehen elkeet, hän avaa naiselle oven, auttaa tuolin kanssa, tilaa juotavaa pyytämättä, kehuu, on kohtelias ja diplomaattinen tilanteessa kuin tilanteessa jne.

Päälleliimatun tuntuista hänen toiminnastaan tekee sen, etteivät nämä eleet tule sydämestä tai ylipäätään aidosti hänestä itsestään vaan ne ovat mekaanisia toimintoja. Tämä herrasmies on opetellut nämä eleet, jotta hän saavuttaa käyttäytymisellään jotakin. Päämäärä voi olla mitä tahansa aina jatkotreffeistä uralla etenemiseen. Tämän herrasmiehen tavoitteena on kuitenkin tehdä naiseen vaikutus, jotta siitä seuraisi jotain hyvää ja extraa hänen elämäänsä. Ehkä hän jopa pönkittää omaa egoaan tällä käyttäytymisellään.

Tällaisen feikki-herrasmiehen toiminnan huomaa hyvin nopeasti ja sitä on suorastaan etovaa katsoa. Toisinaan on tietenkin hienoa olla myös huomaamatta... En tarkoita sitä, että kaikki fiksu käyttäytyminen olisi feikki-herrasmiesmäisyyttä, en! Näillä kahdella asialla on vissi ero.

Millainen sitten on aito herrasmies? Aito herrasmies on mies, jolle naisen huomioiminen on arkea, hänen ei tarvitse muistuttaa itseään siitä, että pitäisi olla herrasmies. Tälle miehelle herrasmiesmäisyys on luontevaa ja osa hänen käyttäytymistään. Aito herrasmies ei tee numeroa käyttäytymisestään vaan hän toimii samalla tyylillä tilanteessa kuin tilanteessa, oli kyse sitten omasta vaimosta tai vieraata ladysta. Aidon herrasmiehen tunnistaa siitä, että asiat, joita hän tekee naisen vuoksi tulevat aidosti hänen sydämestään. Patistamatta.

Tällaisen aidon herrasmiehen näin Karibianristeilyllä. Kyseessä oli noin 80-vuotias mies, joka omasi herrasmiehen elkeet joka tilanteessa. Hän kohteli vaimoaan kuin kukkaa kämmenellä ja hyvin herrasmiesmäisesti koko tuon kahden viikon ajan, enkä todellakaan usko, että tämä mies esitti mitään! Mitä tuo herrasmiesmäisyys sitten oli? Huomaavaisuutta, kohteliaisuutta, tuolin kanssa auttamista, juomien tilaamista, hyvinvoinnin kysymistä, aitoa läsnäoloa ja paljon paljon muuta. Tuo pariskunta oli oiva esimerkki puolisonsa kunnioittamisesta. Jäin ihailemaan tuota pariskuntaa mennen tullen. He olivat myös pariskuntana niin kauniita! Tuon reissun mies oli mielestäni oikein vanhan ajan herrasmies.

Tuollaisia vanhan ajan herrasmiehiä, miehiä, joilla on kohteliaat, kauniit ja hyvä tavat soisi tavata useamminkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Powered By Blogger