keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Afrikkalainen jauhelihavuoka BOBOTIE

Hei ja hyvää helmikuuta!

Eilen tulin työpäivän ja zumban jälkeen väsyneenä kotiini. Kotona minua odotti mieheni tekemä jauhelihavuoka bobotie. Se oli tosi hyvää ja sen takia haluankin jakaa reseptin kanssanne.

Bobotie neljälle.

2 rkl ruokaöljyä
1 rkl voita
500 g naudan jauhelihaa (voi laittaa puolet lammasta)
2 sipulia
4 valkosipulia
2,5 dl porkkanaraastetta
2 tl currya
1 tl korianteria
0,5 tl jauhettua inkivääriä
1 tl kurkumaa
0,5 tl kanelia
1 tl sokeria
chilipippuria

Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää sekaan sipuli ja ruskista kevyesti. Lisää murskattu valkosipuli, raastettu porkkana ja mausteet. Jatk paistamista.

Höyste
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 rkl viinietikkaa
3 siivua vaaleaa leipää, liotettuna vedessä. Murskaa liotettu leipä haarukalla mössöksi.
2 limetinlehteä

Sekoita höyste lihaseokseen. Levitä seos uuninkestävään vuokaan. Lisää limetinlehdet antamaan makua.

Kastike
2,5 dl creme fraichea
2 kananmunaa
 0,5 tl suolaa
pippuria

Valmista kastike vatkaamalla haarukalla kaikki ainekset yhteen. Kaada kastike bobotie-seoksen päälle ja paista 190 asteessa ilman kantta noin 35 minuuttia kunnes päällinen on kullanruskea ja kiinteähkö.

Sitten nauttimaan afrikkalaisista mauista riisin tai ruokabanaanin kanssa.

Oli tosi hyvää!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti