torstai 26. joulukuuta 2013

Piñata-kakku

Hei!

Tein tapaniksi yllätyskakun eli piñata-kakun. Ohje on Unelmien Talo&Koti -lehden mukana tulleesta Kinuskikissan joulu-liitteestä (marraskuu 2013). Kakku on monivaiheinen, mutta aivan sairaan hyvää!!!



Pohja
4 munaa
1 ½ dl sokeria
2 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
maitoa


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja kääntele joukkoon. Levitä taikina pellille ja paista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa heti uunista ottamisen jälkeen leivinpaperille ja irrota toinen leivinpaperi päältä. (Käytännössä siis kääretorttupohja.)

Vuoraa kulho (tilavuus 2l) kelmulla. Leikkaa kakkupohjasta paloja ja peitä niillä kulhon sisäpinta. Kostuta maidolla. Säästä loppu pohjalevystä.

Täyte
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 dl rahkaa
200 g appelsiinituorejuustoa
200 g valkosuklaata
200 g ranskankermaa
2 rkl vettä

Laita liivatelehdet likoamaan. Vaahdota kerma. Lisää sitruunatuorejuusto ja rahka. Sulata valkosuklaa ja yhdistä se ranskankerman kanssa. Kuumenna vesi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita liivatevesi suklaaseokseen. Lisää seos kerma-tuorejuustovaahtoon.

Kaada täyte kulhoon. Säästä pari desiä, se lisätään tarvittaessa. Peitä juomalasin ulkopinta leivinpaperilla ja kelmulla. Paina lasi täytteen keskelle niin, että joka puolelle jää täytettä yhtä paljon. LIsää täytettä ympärille niin että se ulottuu pohjan korkeudelle. Nosta kulho jääkaappiin yön yli. 

Poista lasi, leivinpaperi ja kelmu. Kaada kolon pohjalle makeisia. Jos täytettä jäi yli, peitä sillä makeiset. Peitä lopuksi koko pinta pohjakerroksella. Laita kulhon päälle tarjoilulautanen ja kumoa kakku. Nosta kulho paikoiltaan ja poista kelmu ympäriltä.

Kuorrute
200 g valkosuklaata
200 g appelsiinituorejuustoa
2dl kuohukermaa
koristeita

Vatkaa kerma. Sulata valkosuklaa. Lisää suklaa kermaan. Lisää seokseen tuorejuusto. Levitä kuorrute kakun pinnalle. Koristele.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti