lauantai 2. marraskuuta 2013

Pyhäinpäivän päivällinen

Hyvää pyhäinpäivää!

Älkää sekoittako halloweenia tähän päivään, tämä päivä on oikeasti tärkeä krististillinen pyhimysten, marttyrien ja vainajien muistopäivä eikä mikään markkina- ja naamiaispäivä.

Mutta aiheeseen... Tänään mieheni kokkaili minulle erittäin maittavan päivällisen. Minä huolehdin kattauksesta sekä jälkiruoasta.

Vihreää ja pinkkiä.





Ruokana pippuripihviä, kerma-konjakkikastike, uunijuureksia ja uuniperuna.


Jälkiruokana puolukkariisi.


Puolukkariisin ohje (6:lle):

4 dl vettä
2 dl puolukoita
½ dl sokeria
1/4 tl suolaa
1 ½ dl pitkäjyväistä riisiä
1 tl kardemummaa
2 ½ vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
 1 dl puolukoita
½ dl sitruunamelissaa

Kiehauta vesi. Lisää puolukat, sokeri, suola ja riisit veteen.
Keitä riisi kypsäksi, noin 15min. Lisää kardemumma ja jäähdytä riisiseos.
Vaahdota vaniljakastike. Yhdistä riisiseos ja vaahto sekä puolukat. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Tarjoa viileänä.

1 kommentti:

  1. Juuri tässä aamupalan söin ja nyt tuli jo nälkä...:)
    En myöskään tykkää yhtään tuosta halloweeni meinigistä....edesmenneitä läheisiä meilläkin muistellaan.

    VastaaPoista