lauantai 3. elokuuta 2013

Zeprakakku


Pullasia, kakkusia!

Löysin Unelmien Talo&Koti-lehdestä (7/13) 
Kinuskikissan aivan ihanan kakkuohjeen. 
Kaikki tuntevat tiikerikakun, mutta tämä onkin seeprakakku! 
Taikina:

4 munaa
3 dl sokeria 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

4 ½ dl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja)
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

Sekoita kuivat aineet keskenään

1 dl kädenlämpöistä maitoa (laktoositon)
2 ½ dl öljyä

2rkl kaakaojauhetta

Sekoita munavaahtoon hitaasti vatkaten vuorotellen 
jauhoseosta, maitoa ja öljyä. 
Jaa taikina kahteen osaan. 
Sekoita toiseen puolikkaaseen kaakaojauhe.

Kaada vuoan keskelle vuorotellen tummaa ja vaaleaa taikinaa noin ½ dl kerrallaan. 
Älä jää odottamaan taikinan leviämistä vaan kaada seuraava kerros päälle samantien. 
Jatka näin taukoja pitämättä, kunnes kaikki taikina on käytetty.


Paista 180 asteessa keskitasolla noin 40 min.
Kakussa on kauniit pystysuuntaiset raidat ja 
myös päällä näkyy kauniit raidat.


Seepraraidat kakun päälle

130 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
70 g valkosuklaata

Sulata tumma suklaa ja sekoita se lämpimään kermaan. 
Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä hetki ja kaada kakun päälle.

Sulata vaalea suklaa ja pursota (tai taiteile lusikalla, kuten minä) 
seepraraidat suklaakuorrutteen päälle.

Raidoista ei tullut täydelliset, mutta kaunis kakku kuitenkin. 
Ja varmasti hyvää!!!

ps. Kokeilin tehdä myös gluteenittoman version ja se onnistui oikein hyvin. 
Laktoosittoman version tein sillä tavalla, että jätin vain valkosuklaan pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti