lauantai 24. elokuuta 2013

Vanilja-mascarpone-omenapiirakka

Hei,

Omenakausi on täällä taas! Puut notkuvat omenoita ja meidänkin vanhassa ränkässä on tänä vuonna huippusato. Omenat ovat tosi happamia, joten puusta päin syötynä ne eivät ole kovin hyviä, mutta sopivat kyllä piirakkaan.

Työkaveriltani sain vinkin tällaisesta ihanasta reseptistä.

Vanilja-mascarpone-omenapiirakka

Pohja:

150g voita
1 1/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl gluteenittomia jauhoja
1 dl kaurahiutaleita (gluteeniton)

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmuna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan vähitellen. Levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:
1 ½ dl maitoa
1 ps vanhan ajan vaniljakastiketta (Blå Band)
250 g mascarponejuustoa
omenoita
1 ½ rkl hunajaa (ohjeessa oli kyllä siirappia, mutta mulla ei ollut sitä kaapissa)
2 tl kanelia

Mittaa maito kulhoon ja lisää vispilällä sekoittaen vaniljakastikejauhe. Anna jähmettyä hetken aikaa. Sekoita joukkoon mascarponejuusto. Levitä täyte pohjan päälle.

Kuori omenat ja leikkaa ne. Asettele omenat täytteen päälle.

Laita omenoiden päälle kanelia ja hunajaa.

Paista 200 asteessa 45minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun piirakka on saanut hieman väriä.


Ja nauti jäähtyneenä!


ps. En oikein tiedä, toiko mascarpone tähän piirakkaan mitään lisäarvoa, sillä olen tehnyt piirakkaa, jossa on vain tuota vaniljakastiketta ja se oli aivan yhtä hyvää. Toki täytettä tulee sitten enemmän...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti