lauantai 22. kesäkuuta 2013

Perinteiset haarukka-pikkuleivät

Tein pitkästä aikaa perinteikkäitä haarukkaleipiä. Helppoa ja hyvää.

150 g voita
1 ½ sokeria
1 kananmuna
2 rkl siirappia
2 tl kardemummaa
2 tl kanelia
2 tl soodaa
5 dl vehnäjauhoja


Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmuna joukkoon hyvin vatkaten. Lisää siirappi. Lisää mausteet ja vehnäjauhot vähitellen.

Laita hetkeksi jääkaappiin vetäytymään. Pyöritä taikinasta palloja ja asettele pellille. Paina haarukalla pallo matalammaksi niin, että piikeistä tulee pintaan kuvio.

Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Nauti vaikkapa kylmän maidon kera. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti