maanantai 1. huhtikuuta 2013

Mausteiset lihapullat ja mintturaita

Hei,

Mieheni teki tänään aivan tajuttoman hyviä mausteisia lihapullia sekä mintturaitaa. Tässä ohjeet molempiin.

Mausteiset lihapullat:

700g jauhelihaa
1 dl korppujauhoja (gluteeniton)
suolaa
1 tl garam masalaa
1 tl chilijauhetta
½ tl korianterijauhetta
½ tl juustokuminaa
2 rkl turkkilaista jogurttia
2 kananmunaa
2 rkl öljyä
loraus kermaa

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kananmuna sekä nesteet (jogurtti, öljy, kananmuna). Anna turvota 10 minuuttia. Lisää lopuksi jauheliha. Pyörittele pieniä pullia ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Mintturaita:

300g kurkkua
1 tl suolaa
4 dl turkkilaista jogurttia
½ tl sokeria
ripaus juustokuminajauhetta
2 rkl pilkottua tuoretta korianteria tai minttua
chilijauhetta koristeeksi

Raasta kurkku ja laita suola päälle, purista neste pois. Laita kurkku ja mausteet jogurtin sekaan ja sekoita hyvin. Ripottele päälle chilijauhetta. Nauti mausteisten lihapullien kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti