perjantai 28. joulukuuta 2012

Matkapäiväkirja nro 5. - Kap Verde, Mindelo

17.-18.12.2012 Kap Verde, Mindelo

Meripäivän jälkeen olemme saapuneet Mindeloon, Sao Vicenten saarelle, joka on yksi Kap Verden 10:stä saaresta. Saarilla asuu yhteensä noin puoli miljoonaa asukasta. Kap Verde on itsenäistynyt portugalilaisten vallan alta vuonna 1975. Kielinä saarelaiset puhuvat portugalia sekä kreolia. Pääosa asukkaista on katolisia.

Saavuimme puolilta päivin ja lähes heti saapumisen jälkeen lähdimme tutustumaan kaupunkiin. Todella hiljainen kylä verraten siihen, mihin on tässä viime päivien aikana tottunut. Kävimme paikallisella kauppahallilla ja torilla. Tosi hiljaista eloa tässä kaupungissa. Kävimme katsastamassa myös uimalan, johon ajattelimme huomenna palata. Uimarantakin toki on kävelymatkan päässä satamasta. Itse henkilökohtaisesti en saisi täällä viikkoa kulumaan.
Toinen päivä Mindelossa

Ei me sitten päästykään uimaan, koska mieheni tuli sairaaksi. Vietettiin sitten tämä viimeinen varsinainen lomapäivä laivalla. Menihän se näinkin. Eipäs tuolla Mindelossa nyt mitään erityistä näkemistä ollut. Lähdemme tänään Kap Verden Santiago-saarelle Praian kaupunkiin, josta sitten huomenna lennämme kotiin.


19.12.2012 Kap Verde, Praia

Praiassa emme ehtineet enää pörrätä, sillä lähdimme täältä kotia kohti. Matkanteko kesti KristinaCruisesista johtumatta reilut 10 tuntia. Kun vihdoin pääsimme Helsinki-Vantaalle niin olimme melko uupuneita. Siitä sitten vielä 5 tunnin matka kotiin. Joka tapauksessa reissu tehty ja monta uutta kohdetta nähty. Hieno matka ja jälleen kerran voimme kiittää erittäin hyvästä palvelusta KristinaCruisesia ja sen henkilökuntaa. Kiitos!

Uutta retkeä varten säästämään ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti