keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Matkapäiväkirja nro 2. - päivä merellä

10.-11.12.2012 Päivät merellä

No niin, moni jonka kanssa olen jutellut näistä Kristina Cruisesin järjestämistä matkoista on ihmetellyt, että eikö aika käy pitkäksi laivalla silloin, kun ollaan merellä. Laitanpa siis teille "perus-meripäivän" ohjelman niin saatte huomata, että meripäivät ovat hyvin kiireisiä ;) Meripäivänsä voi viettää monella tapaa, tässä meidän tapa.

Tässä laiva, jolla siis olemme:

klo 8.00 
Herätys, aamutoimet, ulkokannella haukkaamassa raitista ilmaa ja aamupalalle. Tänään voi nautiskella aamupalaa kaikessa rauhassa (niin kuin kyllä muinakin aamuina). Pitää kuitenkin muistaa, että seuraavana on ohjelmassa liikunnallista menoa, joten ei kannata ihan ähkyyn itseään syödä.

klo 9.00-9.30
Loistava KristinaCruisesin matkanjohtaja Antero piti meille kevyttä aamuliikuntaa, lähinnä syvähengittelyä ja venyttelyä. Kyllä teki hyvää! Kiitos vielä Anterolle.

klo 10-11.45
Pienen tauon aikana ehtii hakea muistiinpanovälineet hytistä ja sitten onkin jo kiire päivän parituntiselle luennolle. Tällä risteilyllä luennoitsijoina toimivat FM, uskontotieteilijä Ira Multaharju sekä lähetys- ja kehitysyhteistyön tekijät Heli ja Jouni Jaakkola. 

Nämä luennot ovat hyvin olennainen osa meripäiviä, sillä luennot ovat tarpeeksi kevyitä, mutta todella informatiivisia ja mielenkiintoisia! Iran aiheina olivat mm. Länsi-Afrikkalainen islam ja taide sekä "Mitä Länsi-Afrikkalainen musiikki ja tanssi kertovat?". Kerrassaan mielenkiintoisia aiheita, ainakin minulle, sillä olen lukenut myös uskontotiedettä :)

Jaakkolat sen sijaan kertoivat elämästään ja työstään Senegalissa ja Gambiassa, jossa he ovat tehneet mm. Raamatunkäännös- ja lukutaitotyötä mandinkojen parissa. Elävää elämää Afrikasta, mikä voisikaan olla sen mielenkiintoisempaa kuin tarinat, joita Jouni ja Heli meille jakoivat. Kiitos heillekin vielä! 

klo 12.00-12.30
Kiirettä pitää! Vartti aikaa ja sitten alkaa meribingo. Ja wohoo!!! Mieheni voitti bingossa. Mikäs sen hauskempaa kuin bingoaminen tai totoaminen. Pientä uhkapeliä täytyy aina harrastaa.

klo 12.30-13.00
Hieronta-aika. Niska ja hartiat saavat helpotusta. Day Spa Maresta voi varata itselleen erilaisia hemmotteluhoitoja, joita tarjoavat niin parturi-kampaaja, kosmetologi kuin hierojakin. Ihanaa ja kohtuuhintaista! 

klo 13.00-14.00
Pieni hengähdystauko. Ehkä päiväkirjan kirjoittamista tai lukemista. Joku voi ottaa pienet torkut, jotain leppoista tekemistä kuitenkin!

klo 14.00-16.00
Tämän risteilyn bändi Desperados aloittaa iltapäivärytmit Cafe Katarina-kannella. Sinne kuulemaan musiikkia, ehkä laulamaan mukana ja samalla ottamaan aurinkoa joko pöydän ääressä tai sitten ihan aurinkotuoleissa. Samalla voi myös lueskella tai jutella muiden matkustajien kanssa. Rentoa oloa! 

Tässä välissä on myös hyvä yleensä syödä jotain pientä. Toisinaan nautimme vähän tukevamman lounaan Bistro Verandalla, jossa saa ruokaa pizzoista pihveihin tai sitten nälkänsä voi tyydyttää Cafe Katarinassa joko keittolounaalla tai kahvilla ja sämpylällä. Ihan nälän mukaan... Ravintolat ja kahvilat ovat erittäin kohtuuhintaisia. Ei tule konkurssia syödä laivalla :)

klo 16.30-18.30
Päivästä riippuen tässä välissä on joko luentoja tai vaikkapa elokuva, joten voi ihan vapaasti valita, että mitä tekee. Itse olen kiinnostunut luennoista, joten yleensä niitä tai sitten vain auringonottoa ja lukemista aurinkokansilla tai pienet päikkärit hytissä. Meillä oli yleensä tässä välissä tapana käydä läpi päivän kuvaukset (valo- ja videokuvat).

klo 18.30-20.00
Valmistautumista illalliselle: suihku ja pukeutuminen... Onneksi ei tarvi itseään liian fiiniksi laittaa, ettei nyt ihan iltapuvuissa tarvitse kulkea :) Jotain vähän uikkareita nätimpää päälle kuitenkin ;)
Ja sitten syömään joko Buffet Polarikseen, joka on se yleisin vaihtoehto, sillä siellä voi sitten itse valita, mitä tekee mieli. Toisaalta buffetissa syö aina ihan liikaa, joten hyvä vaihtoehto on myös A la carte Aurora, josta saa aivan ihanaa ruokaa! Nam! Myös Bistro Veranda on auki iltasella. Vaihtoehtoja ruokapaikoiksi siis riittää! Laivalla on loistoruokaa ja ihan mahtava ja ystävällinen henkilökunta. Siellä kohdellaan kuin kuninkaallista. Kiitos jokaiselle.

klo 20.00-20.30
Hengailua ulkokansilla, nauttien etelän iltojen lämmöstä.
klo 20.30-21.30
Livemusiikkia Nautilus Loungessa. Ne, jotka tykkäävät tanssia niin täällä sitä kyllä passaa harrastaa. Me olimme lähinnä kuuntelemassa musiikkia ja tulihan siinä parit Irish Coffeet juotua.

klo 21.30-22.15
Musiikin teematunti, jolloin on aina jotain erityistä musiikkiohjelmaa. Tällä risteilyllä esimerkiksi musiikkiklassikkoja espanjalaisesta maailmasta, lauluntekijä Juice Leskinen, Soul-musiikin tunnelmaa, Harvoin kuultua Junnua, 70-luvun helmiä, Hymyä ja häpeää - suomalaisten Eurovisiotaival  jne.... Hyvin suunniteltua ja mukavaa ohjelmaa. Tällä risteilyllä laulajina toimivat risteilyemäntä Hanneke Helminen sekä luennoitsijavieras Ira Multaharju. Livemusiikki on aina jees.

Ja teematunnin jälkeen me lähdimme aina nukkumaan, mutta tanssit jatkuivat aina klo 00.30 asti :)

Tällainen on perus-meripäivä, joten kyllä sitä ohjelmaa riittää, jos siihen vain haluaa osallistua. Pakkoa ei kuitenkaan ole vaan meripäivänsä voi viettää ihan niin kuin parhaaksi näkee! Mainittakoon tässä vielä, että laivalla on myös saunomis- ja uimismahdollisuus ja sen lisäksi löytyy hiljainen Meridian Club, joka on hyvin kirjastomainen paikka, josta kyllä löytyy kirjoja, lehtiä ja pelejä ajankuluksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti