torstai 27. syyskuuta 2012

Kur-pit-sa


Sain kurpitsan ystävältäni Elinalta.

Ja kuin tilauksesta tämän päivän Ilkka-lehdessä 
oli kurpitsasämpylöiden ohje. 
Ei muuta kuin leipomaan!

Kurpitsasämpylät:
4 dl vettä
50 g hiivaa
2 rkl siirappia
2 tl suolaa
400 g kurpitsaa
8 dl sämpyläjauhoja
½ dl rypsiöljyä

Voiteluun kananmunaa ja pinnalle kurpitsansiemeniä.

Kuutioi kurpitsa, keitä kuutiot kypsiksi ja soseuta. 
(Tein muuten tämän ekaa kertaa.)
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Sekoita joukkoon siirappi, suola ja kurpitsaseos.

Alusta sämpyläjauhot ja öljy taikinaan. Anna kohta. 

Pyöritä taikinasta sämpylöitä ja voitele sämpylät munalla 
ja koristele pinnat kurpitsansiemenillä.

Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.


Nam, nam ja nam! Herkullisia!

Ja tässä leipomisessa on se hyvä puoli, että jämistä saa vielä koristeen... 
Eli kurpitsan kimppuun! 
Halloween tulossa, kurpitsakoristeiden teko on helppoa!


Kiitos Elinalle kurpitsasta! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti