lauantai 11. elokuuta 2012

Kaalikääryleet

Tänään päätin kokeilla kaalikääryleiden tekoa ensimmäistä kertaa elämässäni. Hyvän reseptin löysin Yhteishyvän Ruoka-lehdestä. Tietenkin vähän sovelsin reseptiä gluteenittomaan ruokavalioon sopivaksi.

Puolukat sulamaan!
Ainekset:

1 iso keräkaali
vettä
suolaa

Koverra kaalin kova kanta pois veitsellä. Keitä kaali isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä noin 15min. Irrota lehdet sitä mukaa kun ne kypsyvät.

Valuta lehdet ja ohenna lehtiruodit. Käytin pienemmät lehdet kaalilaatikon tekemiseen.

Täyte:
400g jauhelihaa
1 dl puuroriisiä
2 valkosipulinkynttä
1 kananmuna
½ prk smetanaa (ei pakollinen, mulla sattui vaan olla kaapissa)
lihalientä
suolaa
pippuria
minttua
rosmariinia
timjamia

Valmista täyte sekoittamalla ainekset keskenään ja mausta sitten.

Kaalikääryleiden teko:

Valeluliemi:

3 rkl siirappia
3 rkl kermaa
1 dl keitinlientä

Levitä työlaudalle kaalinlehdet ja pane kullekin lehdelle reilu ruokalusikallinen täytettä. Kääri lehdet paketiksi.

Lado kääryleet uunivuokaan vieriviereen saumakohta alaspäin. Valuta valeluliemi päälle. Kypsennä 175-asteissa uunissa noin 1,5 h. Valele muutaman kerran liemellä paiston aikana.

Nauti puolukkasurvoksen kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti