sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Gluteeniton sitruunamarenkitorttu

Heips,

Selailin tuossa anopiltani saamia vanhoja Kodin kuvalehtiä ja löysin sieltä namnam-sitruunamarenkitortun ohjeen. Päätin kokeilla reseptiä samantien, mutta johtuen ohjeen valtavasta kananmunamäärästä jouduin lähteä ensin kauppareissulle. No, ei se mitään!

Sitruunamarenkitortun tekeminen oli kolmivaiheinen prosessi. Tässä ohje:

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl gluteenittomia jauhoja

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Sekoita kananmuna ja jauhot sekaan hyvin vatkaten.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Sitruunakiisseli:
2 dl vettä
1 1/4 dl sokeria
2 kananmunaa
3 rkl maizenaa
1/2 sitruunan mehu
1 sitruunan kuori
25 voita

Mittaa vesi, sokeri, kananmunat, maizena ja sitruunamehu kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli paksunee eli about 5 minuuttia.

Lisää hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja voi. Sekoita hyvin. Kaada kiisseli pohjan päälle.

Marenki:
5 valkuaista
1 1/2 dl sokeria

Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi ja kovaksi vaahdoksi. Lisää lopuksi sokeri vähitellen.

Levitä marenki pohjan ja kiisselin päälle.

Paista uunissa 250 asteeessa noin 5 minuuttia, kunnes marenki on kauniin ruskeaa.

Anna jäähtyä hetki. Sitten maistelemaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti