tiistai 15. toukokuuta 2012

Voimaneidot

Hei,

Olin tuossa pari päivää Helsingissä ihan mahtavassa koulutuksessa, jonka nimi on Voimaneidot. Juu ei, ei liity mitenkään painonnostoon, feminismiin tms. :)

Meitä on monenlaisia ja niin myös tyttöjä. Voimaneidot koulutuksessa on kyse siitä, että miten nuoret tytöt osaisivat ottaa tunteensa haltuun entistä paremmin. On aggressiivisia tyttöjä ja on kilttejä tyttöjä. Tämä menetelmä pyrkii siihen, että jokainen näistä tytöistä osaisi sanoittaa tunteensa, antaa tunteelleen nimen ja sitä kautta tiedostaa tunteensa. Kun tunne on tiedostettu, se voidaan myös hallita ja ottaa voimavaraksi. Esimerkiksi aggressiiviset tytöt voivat löytää rakentavia keinoja ilmaista omaa aggressioaan, kun taas kiltit tytöt voivat oppia ilmaisemaan omaa tahtoaan ja rajojaan. On tärkeää tietää, miksi tunnen tiettyjä tunteita ja miten voin niitä käyttää.

Voimaneidot-materiaalissa on neljä pääperiaatetta eli pointtia: tunteen tunnistaminen, nimeäminen, haltuunotto ja ilmaisu.

Tämä menetelmä on ennaltaehkäisevä ja siksi mielestäni erittäin mielenkiintoinen ja tärkeä. Menetelmän on kehittänyt FM Mari Lankinen. Hän on terveystiedon opettaja sekä pari- ja seksuaaliterapeutti, mielestäni rautainen alansa ammattilainen.

Toivon, että saan jossain vaiheessa vetää tämän 10 kerran jutun jollekin tyttöryhmälle, sillä tämä parin päivän koulutus sai ainakin minut voimaantumaan ja uskon, että sama kävisi myös niille tytöille, joiden kanssa tekisin Voimaneidot-harjoituksia.

Kerrassaan hienoa!

Koulutuksen päätteeksi ilmaisimme tunteemme vielä luovin menetelmin...
Minun tunteeni ja ajatukseni maalausta tehdessä olivat: ilo, aurinkoisuus, huumori, kevät, riehakkuus, innostuneisuus ja voimaantuminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti