perjantai 25. toukokuuta 2012

Belgia, Bryssel

Hei,

Enpäs ole ehtinyt kirjoitella tänne... Jotenkin koko ajan sellainen älytön tekemisen meininki, ei ole ehtinyt hengähtää sen vertaa, että olisin kirjoittanut jotain vaikkapa Brysselin reissustamme! Nyt minulla on siihen hetki aikaa...

Bryssel oli kaupunkina positiivinen yllätys. Olin kuvitellut, että Bryssel olisi sellainen moderni bisnes- ja EU-kaupunki, jossa porukka kulkee puvut päällä. Olin väärässä. Bryssel näytti minulle monipuolisuutensa. Sieltä löytyi niin modernia kuin vanhaakin ja esimerkiksi arkkitehtuuri oli mielenkiintoista, sillä vierekkäin oli täysin toisistaan poikkeavia rakennuksia. Erityisesti vuosina 1893-1905 kukoistanut art nouveau on yksi Brysselin erityispiirteistä.

Kulttuurien kerroksellisuus oli Brysselissä nähtävillä hyvin selkeästi - onhan se ollutkin aina keskellä kaikkea, sinne on tullut ihmisiä eri puolilta ja tietynlainen sekoitus on syntynyt aikojen saatossa. Brysselistä löytyy niin ranskalaisia, saksalaisia, baltialaisia, afrikkalaisia kuin välimerellisiäkin vivahteita riippuen aina siitä, missä olet... Tämä monipuolisuus on ehdottomasti Brysselin rikkaus.

Tässä vielä muutama vinkki, mitä viikonloppureissullaan Brysselissä voi tehdä ja nähdä:

1) Brysselissä mielenkiintoisia olivat julkisivuihin maalatut Tintti-sarjakuvat. Brysselissä on sellainen sarjakuva-reitti, joka kiertää kaikki julkisivut, joissa sarjakuvahahmoja on piirrettynä. Itse en tuota reittiä kiertänyt, sillä sarjakuvat putkahtivat esille joka tapauksessa, kun siellä kiersi. Mielenkiintoista ja vähän erilaista!
2) VOHVELIT ja paljon nutellaa! Nams nams... Ihan älyttömän hyviä vohveleita erilaisilla täytteillä (mansikoita, banaania, kermavaahtoa, hilloa, nutellaa...). Voin suositella, vaikka niiden syöminen olikin suht hankalaa!
3) Belgialainen suklaa - noh tähän ei varmaan tarvitse enempää sanoa ;)
4) Kirpputorille! Kirppikset ovat oleellinen osa belgialaista kulttuuria. Vanhan Brysselin sydämessä sijaitsee Place du Jeu de Ballen antiikkitori.

5) Manneken Pis on tietenkin nähtävä! Itse repesimme ihan täysin kun saavuimme patsaalle. "Tuossako se ny on? Tuotako ihmiset ympäri maailmaa tulevat vahtaamaa? Tuota 60cm korkeaa pikkupatsasta? hih hih hah hah hoh hoh :D :D "

Meille sattui niin hyvin, että Manneken Pisillä oli pukuviikko meneillään eli hänelle vaihdettiin asua kolme kertaa meidän siellä olomme aikana. Manneken Pisille on lahjoitettu kaikenkaikkiaan 600 asukokonaisuutta, joita hänelle sitten puetaan päälle silloin tällöin, ei suinkaan aina. Vappuaattona Suomi-seura lakitti patsaan.
Näitä minä suosittelen. Itselleni tosiaan jäi oikein mukava, rento, suvaitsevainen ja hauska kuva Brysselistä. Voin suositella! Myös ostosmahdollisuudet on hyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti