tiistai 3. huhtikuuta 2012

Tavallinen tiistai

Hellurei,

Tänään päätin tehdä tällaisen normipäivä-postauksen, jollaisia olen nähnyt muidenkin bloggaajien tekevän :)

Tässä esittelen teille siis suht normaalin arkipäiväni. Nyt arkipäiväksi valikoitui tavallistakin tavallisempi tiistai... Näin jännittävää on mun elämä :D Tervetuloa mukaan!

Ensimmäinen herätys klo 7 jälkeen, kun mies lähti töihin... Jatkan vielä uniani zzzzz....

Seuraava herätys klo 8.30, kun herätyskello soi. Ei jaksaisi millään nousta ylös, vieläkään... Olen nyt sentään vähän virkumpi kuin eilen! No, eihän mun ole täältä pesästä pakko nousta, joten lueskelen jotain keskeneräistä kirjaa puolisen tuntia...

Ylös noin klo 9.00
Puuro mikroon valmistumaan ja sillä aikaa tsekkaan sähköpostit ja Facebookin...
Sit syömään joka-aamuista herkkua eli kaurapuuroa maidolla...

Klo 9.30
Sitten täytyisi jaksaa valmistella huomisen kulttuuripolitiikan tunteja, joita pidän SeAMK:lla... Huomenna luvassa jälleen 4 tuntia putkeen, huoh... No, aihe on onneksi valmiina ja se on Kulttuuriyhteistyö, monikulttuurisuus ja kulttuurin saavutettavuus. Ei muuta kuin pp-esitystä värkkäämään...
Tuo ihanainen muistitikkupussukka on MakeeDesignista. Säilytän siinä siis muistitikkujani :)
PP-esityksen ja tuntien valmistelun parissa vierähtää sellainen melkein puolitoista tuntia. Niin ja ei se vielä valmiiksi tullut... Täytyy jatkaa vielä miettimistä...

Klo 11.00
Päivän ensimmäiset kaffiplöröt ja Kotilieden puutarhalehden selaamista... Kukahan mulle tekis ihanan puutarhan??? Ideoitahan mulla riittää, muttaku ne kasvit pitäis saada elämäänkin...
Toi Pauligin Cupsolo on muuten aivan fantastinen kone, kun keittelee kahvia näin yhdelle ihmiselle... Olen tykännyt a lot!

Klo 12.00
Mitäs sitte? Ei jaksaisi pakertaa tunteja, kun tuntuu, ettei pää toimi... Ehkä jotain luovaa hommaa väliin. Suunnittelen vähän äitienpäivälahjaa, joka on ollut mielessäni pitkään, mutta enpäs vielä paljasta mikä se on, koska äippä saattaa lukea tätä blogia... ;)

Suunnittelun lisäksi lueskelen aamuista kirjaa ja sitten täytyisikin suunnitella jo töihin lähtöä... Tänään olis yksi tunti historiaa kympeille. Ennen töihinmenoa täytyy käydä kaupassa.

Klo 13.30
Kaupassa. Mitä tänään syötäisiin? Tämä on kyllä todentotta kysymys, jota pohdin lähes päivittäin. En rakasta ruoanlaittoa tai ruoan miettimistä ylipäätään, se on suorastaan tuskaa... Joka päivä joudun kuitenkin miettiä, että mitä ottaisin evääksi, sillä syön päivälliseni töissä. En osta päivällistäni työpaikaltani, vaikka se olisi mahdollista, sillä siinä tapauksessa kalorimäärät kohoavat helposti huikeiksi... Eväiden kanssa pystyn paremmin säännöstellä syömisiäni. Ikuisuusongelma. No, tälle päivää ratkaisin ongelman eineksillä eli ns. kertakäyttöruoalla, joksi isäni eineksiä sanoo... Ei todellakaan mikään hyvä vaihtoehto!!! :( En edes pidä eineksistä, mutta tänään niitä ja paljon kirsikkatomaatteja, rypäleitä ja porkkanaa...

Outo juttu sinänsä, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä nirsommaksi tulen ruoan suhteen... Yleensähän se menee kai vähän päinvastoin? Suhtautumiseni jakautuu oikeastaan kolmeen kategoriaan:

a) ruoat joista pidän ja jotka ovat ok. Näitä ruokia ovat kasvispitoiset ruoat, pastat, kana, kalkkuna, lohi, salaatit, keitot jne... Tällaiset suht kevyet vaihtoehdot.

b) ruoat tai oikeastaan ruoka-ainekset, joita olen oppinut syömään vanhemmiten: sinihomejuusto, vuohenjuusto, mämmi, oliivit, kaprikset...

c) ruoat, joista en pidä: "raskas liha", kuten nauta, sika, härkä jne... Nautaa ja sikaa syön lähinnä jauhelihan muodossa, muuten ne eivät laske. Tämän lisäksi jotkin peruskotiruoat, kuten purkkihernekeitto tai perunamuusi, eivät vaan kertakaikkiaan laske...

Olen kyllä yrittänyt miettiä, että mistä tämä nirsoiluni johtuu, mutten ole keksinyt vastausta. Kaikkea toki syön, tässä on kyse siitä, mitä en mielelläni syö...

Sitten töihin...

klo 14.45-15.30
Historiantunti 10.luokkalaisille, aiheena II MS ja Saksan etenemisen pysähtyminen: Stalingrad, El Alamein ja Normandian maihinnousu.
Opiskelijat olivat kivasti kuulolla, vaikka heidän viimeinen oppituntinsa olikin :)

klo 15.30
"Normaali työpäivä" alkaa eli siis asuntola- ja vapaa-ajanohjaajan tehtävät... Aluksi vähän sähköpostia, tapahtumalistan tsekkaaminen ja yleisiä toimistotehtäviä.

klo 16.30
Opiskelijat tulevat päivälliselle. Muutama tulee aina ennen ruokailua jutustelemaan "luukulle", joten juttelen opiskelijoiden kanssa niitä näitä :)

klo 17.00
Oma päivällinen. Sen jälkeen tämän iltaisten tarvikkeiden kysyminen keittiöltä. Ja homma toimii, keittiöväki oli taas hommannut tarvittavat jutut, ihania naisia! Niin, meillä on tänään opiskelijoiden kanssa pirtelö- ja peli-ilta! Ensi viikon iltaohjelman suunnittelua. Luvassa olisi ainakin leffailta. Leffaillat ovat aina suosittuja.
klo 17.30
Auditorion laitteiden tsekkaus. Tsekkaan myös, onko tämän illan kokousväen kahvit ja pullat valmiina ruokalassa.
Asuntoloiden läpikäynti - erittäin hiljaista oli... nuoret ovat huoneissaan tai kylillä, tuleekohan pirtelöiltaan ketään...

klo 18.00
No voihan pöh - ei sitten pidetä pirtelöiltaa! :( Tähän mennessä, siis koko syksyn ja talven, opiskelijat ovat osallistuneet kaikkeen iltatoimintaan, mitä olen järjestänyt, mutta nyt sitten yhtäkkiä stoppi. Johtunee kyllä osittain siitä, että aktiivisin porukka on työssäoppimassa. Ja osittain tietenkin tämä kevät, nuoriakin kevättää! No, ei voi mitään... Ehkä huominen leffailta saa väen liikkeelle.
Nyt täytyy sitten vain kehittää jotain tekemistä itselle... Loppukevään suunnitelmia ja onhan tässä aikaa miettiä vaikka ensi viikon Monikulttuurisuus taiteen silmin -kurssia.

Kurssin ideana on tutustuttaa nuoret erilaisiin kulttuureihin taiteen ja tekemisen kautta. On kyse ns. lanssikurssista, joka siis tarkoittaa sitä, että koko viikko on samaa kurssia 5pv x 5tuntia. Haasteellinen juttu opettajalle, mutta erittäin mielenkiintoinen! Tänä vuonna olen ottanut mukaan intiaanikulttuurin, kiinalaisen kulttuurin, japanilaisen kulttuurin, arabikulttuurin ja afrikkalaisen kulttuurin.

Intiaanikulttuurin tunneilla teemme mm. unisiepparin. Afrikkalaisen kulttuurin tunneilla tutustumme naivismiin taiteensuuntana ja piirrämme naivismin keinoin oman voimaeläimemme. Kiinalaisen kulttuurin tunneilla teemme kiinalaisia lyhtyjä ja opiskelemme kiinalaista kalligrafiaa. Arabikulttuurin tunneilla tutkimme arabien symboliikkaa ja ornamenttikuvioita. Japanilaisen kulttuurin tunneilla perehdymme geishojen maailmaan. Tämmöstä kaikkea kivaa!

Tänään voisin jo etsiä valmiiksi välineitä kurssia varten.

Klo 18.45
Kävin katsomassa onko kokousväellä tarpeeksi kaikkea; kaffia, maitoa ja tarjottavaa... Kahvitus kesti klo 19 asti, joten sen jälkeen korjasin kaikki pois, tällä kertaa loput herkut lähtivät heidän mukaansa, joten pakkasin piirakat sitä mukaa...
Loput kahvit viemäriin ja maidot jne. kylmiöön. Miten tuota kahvia jää aina?
Pöydät ja tuolit paikoilleen ja valmista! Mikä ihme siinä muuten on, jotta sen tuolin laittaminen takaisin pöydän alle on niin vaikeaa? Nytkin noin 50 miehestä ehkä kolmasosa osasi tämän vaativan tehtävän, argh!

Klo 19.30
Se oliskin sitten Salkkarien aika, joten käyn kiertämässä asuntolat... Tämä on hyvä aika kiertämiselle, sillä nyt voin vaikka bongata jonkun ;)

Klo 20.20
Tämä on aina se hetki, kun alkaa väsyttää... Selailin tuossa vaan nettiuutisia ja blogeja ja hain ideoita, mitä voisin vielä tehdä tässä keväällä nuorten kanssa. Jotain juttuja löytyikin...

Klo 20.40
Atk-luokan koneet kiinni ja ovet lukkoon. Asuntoloiden kierto vielä kertaalleen ja siitä raporttia eteenpäin, sillä ulkopuolisia vierailijoita tuntui olevan vielä.

Klo 21.10
Kokousväki lähtee ja pääsen lähtemään kotiin, ovet säppiin ja heippa!
Klo 21.30
Kotona. Mies on keittänyt mulle valmiiksi teetä, ihana mies! Teetä ja sympatiaa. Teen ohella vaihdamme päivän kuulumiset miehen kanssa. Meillä on nykyään tosi vähän yhteistä aikaa tämän mun työn takia... Mies lähtee klo 7.15 ja mä sit päivän mittaan. Mies tulee kotiin klo 16 jälkeen ja mä vasta klo 21.30. Meillä on vuorokaudessa yhteistä hereilläoloaikaa reilu tunti. Tää ei oo kivaa! No onneksi on sentään viikonloput ja mulla yksi päivävuoro, jolloin tuleen kotiin jo klo 16.15.

Usein toivon, että pääsisin päivätyöhön, työhön, johon olen itseni lukenut eli OPETTAJAKSI. Onneni on, että saan tehdä opettajan hommia tässä "päätyön" sivussa. Se on mahtava juttu. Ja onhan tämä muukin työ sinänsä antoisaa, mutta työajat eivät kyllä hurraa-huutoja ansaitse... No väliaikaistahan tämä on :) Huonomminkin voisi olla. En siis valita :)

klo 22.30
Tälläinen oli mun normi-tiistai. Päivä oli aika rauhallinen verrattuna mun normipäiviin, mutta päivä tämäkin :)
Suihkun kautta pehkuihin, sillä huomenna on töitä klo 12.30-21 ja sitä ennen käyn tsekkaamassa siskon ja hänen miehensä uuden asunnon! Hyvää yötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti