maanantai 23. huhtikuuta 2012

Gluteenittomat porkkana-pellavansiemen-sämpylät

Hei,

Tänään paistaa kevätaurinko! Ihanaa! Vihdoinkin... Sain heti niiiiin paljon virtaa, että olen tomuttanut ja pessyt sohvakalustomme (vihdoin ja viimein). Sen lisäksi innostuin leipomaan sämpylöitä, jotka tuoreena, kahvin kanssa terassilla nautittuna ovat sitä elämän parhautta! Nams!

Niin, tässä ohje, jälleen kerran gluteenittomana...
2 kpl porkkanaa
2 dl maitoa
3 dl vettä
1 kpl tuorehiivaa

> raasta porkkanat ja lisää maito+vesi ja lämmitä mikrossa kädenlämpöiseksi, lisää hiiva

3 dl pellavasiemenrouhetta
50 g auringonkukansiemeniä
5-6 dl gluteenittomia jauhoja
35 g voita
1 tl suolaa

> lisää kuivat aineet ja sekoita hyvin, tunnustele sitko sopivaksi

> anna kohota

> pyörittele n. 20 kpl sämpylöitä

> anna kohota ja paista 225 asteessa noin 15 min

Yksi sämpylä 120 kcal.

Ja eikun nauttimaan uunituoreista sämpylöistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti