keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Päiväkirjamerkintöjä Karibian-risteilyltä 4

21.1., Aruba, Oranjestad - karamellin sävyisiä taloja ja paratiisirantoja
Saavuimme Alankomaiden antilleille, jossa asustaa 100 000 asukasta. Aruba, samoin kuin Curacao ovat Alankomaiden kuningaskuntaan kuuluvia autonomisia alueita. Tämä on nyt sitten ensimmäinen sellainen turistipaikka. On casinoa ja basaaria sekä ostoskeskuksia. Saarelaiset saavatkin suurimman osan, 70%, tuloistaan turismista. Oikein miellyttävä kaupunki sinänsä. Paljon pastellisävyisiä karkkitaloja! Katsastimme putiikkien tarjontaa, noh perusrihkamathan niissä, mutta valikoimaa oli huomattavasti enemmän, jotain ostimmekin. Paikallisesta supermarketista löytyi naminami-banaanikakkua, hmmm... Täällä Karibialla osataan kyllä tuo kakkujen kostuttamisen taito! Älyttömän hyviä!

Aruballa näimme myös hyvin paljon eläimistöä; erilaisia lintuja, iguaaneja sekä rapuja ja muita mereneläviä. Hauskoja katsella, vaikka hieman iljettäviä ovatkin. Iguaaneihin tutustuimme oikein todella, kun kävimme paikallisen hotellin alueella katselemassa. Siellä tuli jalkakäytävällä jonkin sortin pommikone vastaan eikä halunnut väistää... Siinä sitten hetken odottelimme, että kumpikohan väistää... Aikamme odoteltuamme totesimme, että hän ei väistä, joten me kiersimme sitten nurmikon kautta. :) No ei siinä kaikki, parinkymmenen metrin päässä odottivat hänen kaverinsa ja heitä olikin sitten sellainen reilun 20 iguaanin lauma siinä nurmikolla, jaiks! Vaarattomiahan nuo lienevät, mutta eivät kuulu mun suosikkeihin kylläkään...No saimme ainakin hyvää videokuvaa näistä uusista ystävistämme :D

Kävimme myös rannalla, mutta minä en sitten käynyt uimassa, kun mieheni totesi, että pohja oli mutainen. Rannalla ihmettelimme lentokoneiden jatkuvaa virtaa, laskeutuivat hienosti meren yli tälle saarelle. Rannalta menimme vielä vähän ostoksille ja siitä syömään pienet välipalat.

Aruba oli ensimmäinen kohde, no toinen Antiguan lisäksi, missä viihtyisin enemmän kuin pari päivää. Kyllä se jotenkin vaatii sen, että on edes jotain katseltavaa!

22.1., Curacao, Willemstad, eurooppalainen Curacao
Lähdimme heti aamusta Meriakvaario ja kuvauksellinen Curacao -retkelle. Kävimme Curacao-likööritehtaalla, jossa saimme maistiaisia kyseisestä tuotteesta. Mitään sen ihmeempää tehdas-opastusta emme saaneet, sillä paikka avattiin vain meitä varten, olihan sunnuntaipäivä. Se olikin vähän sellainen hätäinen käynti, maistelut, ostokset ja linja-autoon! No teki ihan hyvää hieman kipeälle kurkulle ;) Likööri oli kieltämättä ihan hyvää, vaikken mikään liköörien ystävä olekaan!
Tämän käynnin jälkeen jatkoimme matkaa Meriakvaarioon, jossa näimme köyhän delfiiniesityksen, delfiinit söivät pääsääntöisesti silakoita eivätkä juuri esiintyneet...Särkänniemessäkin näkee paremmat esitykset. By the way, jotkut olivat nähneet delfiinejä merellä, olivat kuulemma menneet siinä ihan laivan vieressä, harmi kun en ollut näkemässä :(
Akvaariossa katselimme sitten hienoja kaloja ja pitelimme mm. meritähtiä kädessä. Oli muuten painava, en olisi uskonut!

Retkeltä palattuamme lähdimme kaupungille bonttonisillan kautta. Jännittävä silta, joka siirretään pois tieltä laivojen saapuessa. Käytännössä se siis ajetaan siitä pois ja sen aikaa, kun silta ei ole käytössä, rannalta toiselle pääsee lautalla.

Nyt on sunnuntai, joten paikat ovat kiinni. Ihastelimme vain kauniita siirtomaatyylisiä rakennuksia ja pitelimme sadetta. Tänään on ollut koko päivän hyvin sateista. Lisäksi mulla on ollut kurkku kipeä, joten tämä päivä ei ole ollut paras mahdollinen, mutta eiköhän se tästä parane iltaa kohti, sillä laivalla on 60-luvun bileet! Laivalla on paljon flunssaisia, joku ilmeisesti tuonut flunssan jo Suomesta :( Tosi harmillista, onneksi itse säästyin pahemmalta flunssalta ja siltä valtaisalta yskältä!!

Tänään oli Suomessa varsinainen vaalipäivä, jota seurasimme netin kautta. Pitäähän sitä nyt vähä Suomen tapahtumiakin seurata! Nyt kuitenkin valmistautumaan iltaan! ;)

Tässä vielä se näkymä, mistä Curacao on tunnettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti