tiistai 31. tammikuuta 2012

Päiväkirjamerkintöjä Karibian-risteilyltä 2

16.1., Antigua, St. John's

Dodiin, eiliset karnevaalit menivät erinomaisesti! Pukeutujia oli melko vähänlaisesti, mutta me kuitenkin osallistuimme 7 muun kanssa naamiaiskisaan. Meidän tuli tuoda itsemme tunnetuiksi tunnin aikana. Aluksi harjoittelimme muiden osallistujien kanssa samban askelia ja sen jälkeen meillä oli vapaata aikaa seurustella ihmisten kanssa. Emme valitettavasti ehtineet kiertää koko salia, vain vajaan puolet :(

En tiedä menikö aika kuin siivillä vai lyhenikö tunti puoleen tuntiin?! Meillä jäi kuitenkin vaalityö kesken ja siitä olemme hieman harmissamme. Osa, jonka kanssa juttelimme olivat jo ehtineet äänestää ja laputkin oli kerätty pois. Väitän, ettei meillä loppujen lopuksi ollut tuntia aikaa! No, ei se mitään.

Yleisö siis sai äänestää kolme parasta ja kolmannelle sijalle tuli Dumbledore, me toiselle sijalle ja ensimmäisen sijan vei lavaleopardi. Hauskaa oli! Saimme palkinnoksi kuoharipullon, jonka sitten jaoimme pöydässämme istuneen pariskunnan kanssa. Sitä tunsi olevansa kuin paraskin julkkis, kun ihmiset tulivat pyytämään, saako ottaa kuvia :D Unohdin muuten mainita meidän "repliikkimme", jolla markkinoimme itseämme: " Meidän oli tarkoitus valloittaa laiva, mutta laivan tunnelma valloittikin meidät!"

Nyt sitten olemme tällä risteilyllä kolmen parhaan joukossa ja kaikkien Karibiankierrosten kolme parasta osallistuvat varsinaiseen finaaliin, jossa on 1000€, 600€ ja 300€ palkinnot. Olisi tietenkin hieno voittaa joku palkinnoista, mutta se jää nähtäväksi.

Hieno ilta oli ja vielä tänäänkin monet tulivat juttelemaan ja sanomaan, että olimme parhaita. Pääasia tietenkin on, että saimme tuottaa hyvää mieltä itsellemme sekä kanssamatkustajille!
Tänään olemme sitten olleet Antiguassa, St. John'sin kaupungissa. Aamupäivän vietimme rantaretkellä Dickensons Bayssa. Aivan ihanan turkoosia merivettä ja valkoista hiekkaa. Hiekka oli siinä mielessä jännää, ettei se ollut yhtään kuumaa vaan ihan viileää! Meille oli varattu aurinkotuolit rannalta ja siellä vietimme noin 4h. Saimme jälleen maistaa myös rommipunchia. Sehän on siis vaaleaa rommia+hedelmämehua. Pientä myötähäpeää tunsin parin keski-iän ylittäneen suomalaisnaisen kohdalla, kun he kantoivat rommipuncheja kaksin käsin ja olivat melkoisessa huppelissa aika pian. No, jokainen tietenkin pitää hauskaa tavallaan, mutta se että aletaan halailla baarimikkoja ja kauppiaita on hieman nolostuttavaa sivusta seuraaville, varsinkin kun huomaa, etteivät kyseiset halattavat henkilötkään tilanteesta erityisemmin nauti. No eihän tuo liene minun häpeäni :) Se vain ikävä kyllä vahvistaa sitä Suomikuvaa, joka monilla on...

Rannaltatulon jälkeen suihkuun ja ruokailemaan, jonka jälkeen lähdimme tutustumaan kaupungin pieneen keskustaan, joka alkoi suoraan satamasta. Kiertelimme keskustan turistikrääsäkauppoja ja istuskelimme katsomass paikallisia; lapset pääsivät koulusta ja olivat sonnustautuneita erilaisiin koulupukuihin - tasa-arvoistava tapa kai sekin, brittien peruja.

Antigua on kuulemma erilaisten julkkisten lomamesta, emme kyllä ketään tunnettuja nähneet.

Sellaisen mielenkiintoisen kokeilun tein, että nautin paikallisten janojuomaa eli kookospähkinän vettä suoran kookoksesta, maksoi $2. Mies teki kookokseen reiän ja sieltä sitten pillillä juotiin tätä makeaa vettä. Ei siitä nyt mikään herkku tullut, muttei se pahaakaan ollut.
Kaikenkaikkiaan tämä oli taas erilainen verrattuna edellisiin saariin. Täällä näköala oli vehreämpi eikä taloja ole rakennettu rinteeseen yhtä tiheästi kuin esim. Grenadassa. Antigua vaikuitti myös eniten turistikohteelta näistä paikoista, missä olemme käyneet ja onhan täällä ne 365 rantaa! Ihmisten toimeentulo tulee suurimmaksi osaksi turismista ja sen kyllä huomaa!

Huomenna vietämme sitten päivän merellä. Meripäivä on täynnä luentoja ja ohjelmaa, joten aika mennee nopeasti. Olen myös varannut ajan intialaiseen päähierontaan - ihanaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti