tiistai 29. marraskuuta 2011

Kynttilöiden tekoa osa 2

Hei,
Ajattelin laittaa teille vielä vähän kuvallista ohjetta kynttilöiden valmistuksesta :)
Eli ensin kynttilänpätkät sulatetaan hellalla, kattilassa... Ja koko ajan täytyy vahtia!!! Ja vieressä kannattaa pitää kattilan kansi mahdollisen tulipalon tukahduttamista varten!!

Erilaiset purkit ja purnukat kannattaa olla valmiina ja niissä tietenkin sydänlangat myös...

Siivilä valmiina, että saat kaataa sulatetun massan siivilän läpi, jolloin siihen jää kaikki ylimääräinen, kuten kyseisen kynttilän kynttilälangat jne. Ne pitää ottaa pois, jottei uudessa kynttilässä ole ylimääräisiä roskia, jotka voivat aiheuttaa tulipaloja.

Kaada kynttilämassa varovasti siivilän läpi laakeaan astiaan.

Ja näin ylimääräiset roskat jäävät siivilään...

Tämän jälkeen voit kaataa nesteen kynttilämuotteihin tai kippoihin... Jos haluat monivärisiä, raidallisia kynttilöitä niin kaada eriväriset massat toistensa päälle, vasta kun edellinen kerros on kovettunut eli seuraavana päivänä :)


Ja tässä lopputulema:

Jos teet kynttilöitä muotteihin niin anna kynttilämassan jäähtyä hetken. Itse tein yhden kynttilän smetana-purkkiin, mutta myös maitopurkkeja jne. voi hyödyntää... Kaikki mitkä voi leikata kynttilän ympäriltä pois, käyvät.

Tein kynttilöitä myös tölkkeihin, mutta muista, että kun poltat tölkkikynttilöitä niin varmista, että alusta kestää kuumuuden!


OLKAA VAROVAISIA SEKÄ VALMISTUSVAIHEESSA ETTÄ KYNTTILÖITÄ POLTTAESSANNE !!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti