perjantai 14. lokakuuta 2011

Kasvis-lohinyytit

Heipparallaa,
Opistollamme opiskelee suomen kielen ja kulttuurin opiskelijoita. Tapana on ollut, että he tutustuttavat meitä muita opistolaisia omaan ruokakulttuuriinsa. Viime keskiviikkona sain aitoa thaimaalaista ruokaa, kevätkääryleitä sekä kanaa ja kasviksia kookosmaidossa...Ruoka oli niiiiiiin hyvää! Vei kielen mennessään...

Inspiroiduin tuosta ruuasta niin paljon, että halusin tehdä itsekin jotain itämaista ruokaa... Niinpä päädyin kasvis-lohinyytteihin ja tässä ohje:

Valmistele sopiva pala lohta. Noin 200g per syöjä on hyvä. Laita lohen päälle suolaa, valkopippuria, kalamaustetta... Hiero mausteet kunnolla kalan pintaan, molemmin puolin. Jätä kala olemaan siksi aikaa, kun teet muut työt...

Kokoa annokset uunivuokaan, jossa on foliopesä jokaiselle ruokailijalle. Tässä määrät YHTEEN annokseen...

Laita nämä ainekset foliopesään:
½ paprika > pilko sopiviksi paloiksi
½ tlk ananaspaloja
1/4 tlk bambunversoja
2 valkosipulinkynttä > viipaloi sopiviksi paloiksi
½ punasipuli > viipaloi sopiviksi paloiksi

Ripottele hieman suolaa ja valkopippuria päälle.

Lisää päälle:
sopiva määrä sweetchili-kastiketta
sopiva määrä keltaista currytahnaa
noin ½ dl kookosmaitoa
noin ½ dl kalalientä
vähän oliiviöljyä

Lisää sitten kala, nahka puoli alaspäin, kaikkien päälle ja lisää kalan päälle vielä vähän kookosmaitoa ja chilikastiketta.

Sitten vain nyytit kiinni ja uuniin 200 astetta, noin 40 min.

Hyvää!


ps. Jos kookosmaitoa jää niin sen voi käyttää lättytaikinaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti