maanantai 19. syyskuuta 2011

Kuvakirjat

Ifolorin ja muiden vastaavien kuvakirjat ovat ihan huippu juttu!! Olen tehnyt toistakymmentä kuvakirjaa ja se on hauskaa, kunhan vain ohjelma pelittää... Onneksi Ifolorin sivuilta tällä hetkellä ladattava 2.5 versio tuntuu toimivan! Ihme on tapahtunut :) Täytyy myöntää, että olen "muutaman" kirosanan päästänyt tehdessäni kuvakirjoja aikaisemmilla ohjelmilla, ne kun tuntuivat AINA takkuavan. Toivotaan nyt, että tuo ohjelma on ja pysyy, kun se kerran toimii. Miksi hyvää ja toimivaa juttua täytyy aina yrittää kehittää? Se kun yleensä johtaa todennäköisesti vain ongelmiin - mitä hienompi tekniikka, sen hankalampi! Ja tämähän pätee lähes kaikkiin koneisiin...

Tässä viikon mittaan olen värkännyt rästikuvakirjoja, kokonaiset 3 kappaletta! Hui! Tästä voitte päätellä, että se ohjelma todellakin toimii nyt :) Tein kummipoikamme 10-synttärimatkasta Riiaan kirjan ja sitten tein viimevuotisesta juhannusreissusta Lontooseen kirjan sekä kesäisestä Italian matkastamme. Rästissä olisi enää veljeni ja hänen vaimonsa hääkuvien koostaminen kirjaksi.

Kuvakirjojen teko on kivan luovaa puuhaa, saa sommitella, suunnitella, miettiä värejä jne. Joskus tekemiseen jaksaa panostaa enemmän ja joskus hieman vähemman. Mahdollisuuksia moneen on! Itse teen reissukirjamme aina samaan Deluxe 21x21 malliin, on mukava, kun ne ovat tietynlainen sarja... Harmittaa vaan, kun en ole tehnyt kuvakirjoja ensimmäisistä noin kuudesta reissustamme. Ehkä voisin joskus nekin tehdä, sillä kuvat on kaiketi sähköisessä muodossa. Joskus sitten :)

Kuvakirjoissa kuvat on helposti selattavassa muodossa ja kuvakirja vie kirjahyllyssä paljon vähemmän tilaa kuin isot albumit, joista kuvat tuntuvat loikkaavan aina omille poluilleen... Toki jos jaksaisi harrastaa skräppäystä niin nämä vanhat tyylisetkin kuvakirjat olisivat kiva juttu. Itselläni on kuitenkin ehkä se ongelma, että haluan kirjoihin lähes kaikki reissussa otetut kuvat ja siten skräppäysmenetelmää käyttäen albumeista tulisi jumalattoman kokoisia raamattuja, tila ei riitä sellaiselle! :)

Laitan tähän vielä kuvan kirjoista, jotka olen vuosien mittaan tehnyt...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti