keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Kalligrafiaa

Nyt olen törmännyt sellaiseen harrastukseen, josta en luovu, nimittäin KALLIGRAFIAAN... Kauniit kirjaimet ovat lumonneet minut pauloihinsa ihan totaalisesti. Olen ollut tämän viikon Kalligrafia-kurssilla ja täytyy sanoa, että innostus vain kasvaa ja kasvaa... Kävin jo keväällä lyhyemmän kurssin Lapuan kristillisellä opistolla, mutta nyt kun olen saanut harjoitella kalligrafiaa päivittäin niin tuntuu, että se on mun juttu!

Kalligrafian parissa aika kuluu kuin siivillä... Kalligrafiassa keskittyy niin totaalisesti omaan tekemiseensä ja taiteeseen, ettei ulkomaailmasta ymmärrä mitään. Kaiken lisäksi tämä on harrastus, jossa voi kehittyä loputtomasti, koskaan ei ole valmis.

Ensikosketuksen kalligrafiaan olen saanut jo ala-asteella, kun opettajamme Erkki Hannula jakoi, muistaakseni historian tunnilla, meille monisteen, jossa oli goottilaiset kirjaimet. Muistan harjoitelleeni niiden tekoa kotona, mutta tuolloin en ymmärtänyt, että kirjainten teko vaatii oikeanlaiset työvälineet. Nyt niitä työvälineitä on sitten opeteltu käyttämään ja tuntuu, että kaikki mahdolliset pelit ja pensselit täytyisi saada heti itselleen :) Olen kuitenkin pyrkinyt hillitsemään itseäni - ensin opetellaan ja sitten hankitaan uusia välineitä :) Saa nähdä kuinka onnistun! Jouduin jo nimittäin ostamaan "työkalupakin" välineilleni, joita olen tällä viikolla ostanut ;D

Uskon, että tätä aion harrastaa ja harjoitella tulevaisuudessa hyvin aktiivisesti...

Tässä pari korttia...Suomen Kalligrafiayhdistys > www.kalligrafia.org

1 kommentti:

  1. Hienoja kortteja, kalligrafia on hienoa puuhaa. Olen jonkin verran ollut kurssilla, käsi vain tuppaa mulla niin väsymään kun tarvis paljon harjoitella.

    VastaaPoista