torstai 27. toukokuuta 2010

Jyväskylän reissu 1/2

Heipähei,

Vierailin tuossa eilen Jyväskylässä ja samaisella reissulla kolusin koko kylän keskustan läpi... Pari asiaa jäi ihmetyttämään eli ajattelin kirjoittaa niistä...

Vierailin paikallisessa antiikki/kirppis-kaupassa. Kauppa oli tupaten täynnä tavaraa, olo oli kuin norsulla posliinikaupassa... Tavara oli mielenkiintoista ja vanhaa, mutta sitä oli niin paljon, ettei siellä jaksanut katsella kovin pitkään. Löysin tavarapaljouden keskeltä peltipurkit, joihin tunnetusti olen koukussa....

Kauppias tuli kysymään, löytyykö mitään... Siinä sitte peltipurkki kädessä (vastaava kuin kuvassa) sanoin, että juu, vaikka ja mitä ja että mitä tämä maksaa. Hinta oli huikaisevat 18 euroa!!!! Huhhuh sanoisin... Sanoin sitten kauppiaalle, että täytyy vielä miettiä ja hän kysyi, että paljonko tarjoan. En sitten kehdannut sanoa, että 5 euroa on maksimi, mitä tästä maksan...Tiedän, että näiden hinnat kyllä nousevat pilviin huuto.netissä ja muissa vastaavissa, mutta hei haloo, en maksa peltipötistä noin paljon! Jätin pötin sitten siihen ja jatkoin katselua.

Hetken kuluttua kauppias oli jälleen selkäni takana kyselemässä, että löytyykö mitään... Hän yritti tehdä kauppaa jostain toisestakin, minua ei kiinnostavasta, peltipötistä, mutta senkin hinta oli niin huikea, että päätin kääntyä kannoillani ja lähteä liikkeestä.

Lähdettyäni jäin kuitenkin miettimään sitä tavarapaljoutta ja hintoja, joita tavaroilla oli... Tällaisten antiikkikauppojen pitäjien täytyy olla jollain tapaa keräilijä-luonteita, sillä kaikki vastaavat liikkeet, joissa olen käynyt ovat aina hyvin samantyyppisiä. Tavaraa on vaatteista polkupyöriin ja tulitikkuaskeista kahvipannuihin - kaikkea löytyy... Ongelma ei ole kuitenkaan se, että nämä ihmiset ovat keräilijä-luonteita vaan ongelmana on se, että he eivät ilmiselvästikään malta luopua keräämistään tavaroista. He ovat muodostaneet niihin siteen, jota ei ihan kuka tahansa katkaisekaan vaan vain ja ainoastaan todellinen toinen kerääjäsielu, joka todellakin haluaa, tahtoo ja malttaa ostaa ko. tavaran saa sen ja silloinkin hammasta purren ja kovalla hintaa!!!

Tässä kyseisessä jyväskyläläisessä liikkeessä oli tavaraa vaikka ja kuinka, mutta epäilen, ettei myyntiä tuollaisilla hinnoilla juurikaan ole! Ehkä onkin tarkoitus, että myyjä laittaa tuotteilleen niin kovan hinnan, ettei kukaan malta niitä ostaa. Mene ja tiedä, mutta hieman ylihinnoiteltuja tuotteet olivat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti