perjantai 5. helmikuuta 2010

Aaltomaljakko

Se on taas tulppaanien aika! Tulppaanit kuuluvat talveen ja tuleviin syntymäpäiviini. Erityisesti rakastan violetteja tulppaaneja, oi! Kauniita asetelmia saa tehtyä myös useilla eri väreillä.

Perinteisesti tulppaaneja asetellaan ainakin Aalto-maljakkoon. Oma henkilökohtainen mielipiteeni Aalto-maljakon käytännöllisyydestä on melkoisen kaukana hehkutuksesta. Aalto-maljakko on kertakaikkisen epäkäytännöllinen. Kukkien asettelu siihen on yhtä tuskaa! Tai sitten en vaan osaa. Monet kerrat olen yrittänyt asetella kukkia nätisti tähän kyseiseen suomalaisen designin symboliin, mutta ei...kötöstykseni eivät onnistu.

Mikähän tästä ko. maljakosta on tehnyt niin hienon, arvokkaan ja erityisen? En tiedä. Minulla on yksi ainut Aalto-maljakko ja toivon, ettei niitä huusholliini enempää kerry. En väitä etteivätkö maljakot olisi jollain tapaa kauniita, ainakin väreiltään, mutta käytännöllisiä ne eivät ole!

Iittala on kyllä keksinyt hyvän keinon myydä samaa tuotetta tuhansia kappaleita (ja enemmän!) ja vielä sikahintaan. Valmistetaan vaan samaa tuotetta (Aalto-maljakko, erilaiset kynttilänjalat, lasit jne jne.) eri väreissä niin jo tulee myyntiä. Tämä on mielestäni tylsää... Itse ostaisin mieluummin pieniä erikoiseriä, jos se vaan olisi taloudellisesti mahdollista.... Toki sitä Iittalan lasia löytyy omasta vitriinistänikin :)

Tämä olisi suurin kauhistukseni: Iittalan Aalto-maljakko koboltinsinisenä! Yök! (kuva Iittalan sivuilta)
Aalto maljakko 160 mm, koboltinsininen

1 kommentti:

  1. En mäkää kyllä noista Aalto-maljakoista oo innostunu! ;D

    VastaaPoista