lauantai 26. joulukuuta 2009

Joulueväät

Heippa ja hyvää tapaninpäivää! Joulu on mennyt leppoisissa merkeissä, aattona oltiin sukuloimassa ja Peten siskon luona ja siellä vieraili myös joulupukki, joulupäivänä me sitten järjestimme Peten kanssa joulupäivällisen mummeille ja porukoille.

Tein jouluruokia ensimmäisen kerran elämässäni ja tulin siihen tulokseen, etten ymmärrä ihmisten vouhotusta joulustressistä! Ruoan laittaminen sitä ei ainakaan VOI aiheuttaa. Jouluruokien teko oli erittäin leppoisaa hommaa. Tein laatikot jo etukäteen ja pakastin ne, joulupäivänä paistoin vain perunalaatikot valmiiksi ja lämmitin muut. Sitten tein melonisalaattia, vihersalaattia ja rosollia. Sillit suoraan kaupasta ja samoin italiansalaatti, sinappikurkkusalaatti, punajuurisalaatti, aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit. Lisäksi teimme pieniä smetana-sipuli-mäti-kupposia ja kananmunanpuolikkaita tillimajoneesilla. Pete teki rommilohta ja paistoi kalkkunarullan uunissa. Perunat keitettiin ja siinäpä se oikeastaan. Kinkun "lainasimme" isältä :) Jälkiruoaksi helppoa eli puolukkarahkaa ja kahville minttusuklaakakkua, jonka tein jo edellisenä päivänä.

Ruokaa kehuttiin ja sitä oli riittävästi, en kokenut stressiä ruuan laitosta ja kaikki sujui hyvin. Ihmettelen sitä kovaa tohinaa jouluruokien ja ylipäätään joulun ympärillä! Ei vaivaa joulustressi ainakaan minua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti