maanantai 19. lokakuuta 2009

Koiranäyttely

Kävimme koiranäyttelyssä Seinäjoella. Koirat olivat todella suloisia, hyväkäytöksisiä ja kaiken kaikkiaan ihania karvaturreja. Kiinnitin kuitenkin huomiota erityisesti koiranomistajiin, joille koiranäyttelyissä käyminen näytti olevan erittäin rakas harrastus, jopa älyttömyyksiin asti.

Näyttelyssä mietin, onko näyttelyissä kulkeminen koiralle mukavaa, nauttivatko koirat siitä, että niitä juoksutetaan kehässä, laitetaan "oikeaan" asentoon ja puleerataan ja putsataan. Yksi koira näytti erittäin stressaantuneelta yksilöltä ja kakkakin tuli siinä hädässä keskelle näyttelyrinkiä.

En ole koira-asiantuntija, mutta mielestäni koirat näyttivät olevan omistajiensa egon jatkeita, ainakin osittain. Myös tiettyjen rotujen omistajilla oli tietynlainen tyyli, afgaanien omistajat olivat jakkupukuihin/pukuihin sonnustautuneita bisneslookin omaavia nuorehkoja naisia ja miehiä, isompien rotujen, kuten nöffien omistajat olivat tavallista villapaita-kansaa ja hienostorouvien hauvoina näyttivät olevan erinäiset pikkukoirat, kuten villakoirat, joita saattoi sitten puleerata ja koristella oman makunsa mukaan. Sanonta koiran ja hänen omistajansa yhdennäköisyydestä pitänee paikkansa.

Jos omistaisin koiran, en todennäköisesti lähtisi näyttelyitä kiertämään, sillä en usko, että koirat nauttivat alituisesta reissaamisesta, voin toki olla väärässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti